Knuffy Koala is een knuffel die de harten van alle jonge kinderen wil veroveren, door een beloningssysteem dat zich richt op kinderen van 1 t/m 4 jaar oud.
Het leuke aan Knuffy Koala is dat hij, samen met al zijn vriendjes, avonturen beleeft in video’s.

Andere beloningssystemen richten zich vaak tot één onderwerp (bijv. zindelijkheid). Knuffy Koala behandelt meer vaardigheden, zoals tandenpoetsen, vitamientjes eten, aankleden, wassen, zindelijkheid en opruimen. Deze vaardigheden worden makkelijker en leuker met deze Knuffy methode.

Kinderen leren de vaardigheden door animatievideo’s te bekijken en liedjes te luisteren. Door de ondersteunende kindervideo’s, waarin telkens te zien is dat Knuffy alle vaardigheden onder de knie heeft, worden de kinderen positief gestimuleerd om deze vaardigheden ook te ontwikkelen.

Als hulpmiddel is er voor elke vaardigheid een aparte beloningsposter met stickers. Hierop kunnen kinderen en ouders hun ontwikkeling per vaardigheid bijhouden. Poetsen zij hun tanden goed, eten ze hun bord leeg? Dan wordt dit beloont met een sticker. Als alle stickers geplakt zijn op de zogenaamde ‘beloningsboom’ krijgen ze per onderwerp een diploma bijvoorbeeld van ‘tandenpoetsen’.

Waarom werkt het Knuffy beloningssysteem?

Het is bekend dat een beloning helpt om gedrag aan te leren of te doorbreken.
Een kind dat positief wordt aangemoedigd in gedrag krijgt hierdoor zelfvertrouwen, voelt zich veilig en zal dit gedrag vaker laten zien.

Door middel van het Knuffy beloningssysteem leert het kind welk gedrag je graag wilt zien zoals, het al eerder genoemde, tandenpoetsen, vitamientjes eten, opruimen, wassen en zindelijkheid.

Wat zit er in de box?

– 10 kleurrijke beloningsposters.
– 200 super leuke dierenstickers.
– 10 diploma’s.
– Directe link naar de leerzame animatievideo’s
– Knuffy Koala XL poster.
– Een kleine verrassing.