Voor alle mama’s, papa’s, oma’s , opa’s, juffen, meesters en oppassen:

Knuffy Koala

Knuffy Koala is een knuffel die de harten van alle jonge kinderen wil veroveren, door een  beloningssysteem dat zich richt op kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud.

Het leuke aan Knuffy Koala is dat hij in een eigen belevingswereld leeft van de Knuffy Koala knuffel die, samen met al zijn vriendjes, avonturen beleeft in video’s.

In deze video’s worden ontwikkelingsvaardigheden op een speelse manier behandelt, o.a. door middel van een beloningsposter met stickers en diploma’s.

 

Andere beloningssystemen richten zich vaak tot één onderwerp (bijv. zindelijkheid). Knuffy Koala behandelt meer vaardigheden, zoals tandenpoetsen, vitamientjes eten, aankleden, wassen, zindelijkheid en opruimen. Deze vaardigheden worden makkelijker en leuker met deze Knuffy methode.

De Knuffy Methode.

Kinderen leren de vaardigheden door de video’s te bekijken en de liedjes te luisteren. Door de ondersteunende kindervideo’s, waarin telkens te zien is dat Knuffy alle vaardigheden onder de knie heeft, worden de kinderen positief gestimuleerd om deze vaardigheden ook te ontwikkelen.

Samen met hun Knuffy Koala knuffel gaan zij dit avontuur aan. Knuffy wordt hun grote vriend en voorbeeld. Knuffy kan immers alles al.

Als hulpmiddel is er voor elke vaardigheid een aparte beloningsposter met stickers. Hierop kunnen kinderen en ouders hun ontwikkeling per vaardigheid bijhouden. Poetsen zij hun tanden goed, eten ze hun bord leeg? Dan wordt dit beloont met een sticker. Als alle stickers geplakt zijn op de zogenaamde ‘beloningsboom’ krijgen ze per onderwerp een diploma bijvoorbeeld van ‘tanden poetsen’.

Waarom werkt het Knuffy beloningssysteem?

Het is bekend dat een beloning helpt om gedrag aan te leren of te doorbreken.
Een kind dat positief wordt aangemoedigd in gedrag krijgt hierdoor zelfvertrouwen, voelt zich veilig en zal dit gedrag vaker laten zien.

Door middel van het Knuffy beloningssysteem leert het kind welk gedrag je graag wilt zien  zoals, het al eerder genoemde, tanden poetsen, vitamientjes eten, opruimen, wassen en zindelijkheid.

Veel succes en vooral heel veel plezier met Knuffy Koala!

℗ & © 2022 KnuffyMediaLab